Mjere za očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog COVID-19 narušena gospodarska aktivnost

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava donijelo je kriterije za korištenje mjere za očuvanje radnih mjesta i dobivanje 3.250,00 kn pomoći od Vlade RH. Zahtjevi će se moći podnositi on-line, elektroničkom poštom (e-mail) ili u nadležnu službu Zavoda prema sjedištu poslodavaca od ponedjeljka 23.03.2020. godine, a prvi novac će dobiti najkasnije do 15. travnja 2020. godine. Pomoć će se isplaćivati za razdoblje od 1. ožujka 2020. godine, najduže do tri mjeseca.

Pravo na pomoć od najviše 3.250,00 kuna po radniku kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovanje virusom COVID-19 narušena gospodarska aktivnosti imat će poslodavci iz sljedećih sektora:

Kriteriji za ovu mjeru su:

Za dodjelu potpore potrebno je ispuniti I dokazati jedan od navedenih razloga. Poslodavci kojima bude dodijeljena potpora ne smiju uvoziti radnu snagu niti zapošljavati na radna mjesta u razdoblju korištenja ove mjere. Poslodavci koji su unazad 12 mjeseci registrirali poslovni subjekt i koji koriste sredstva za samozapošljavanje ne mogu koristiti ovu mjeru.

Mjera će se odobravati onim poslodavcima koji su imali pad broja zaposlenih od 1. do 20. ožujka, a neće im se odobriti potpora ako je došlo do pada broja zaposlenih u razdoblju od 20. ožujka 2020. do dana predaje Zahtjeva za dodjelu potpore ako je postotak pada zaposlenosti:

Poslodavac u zahtjevu mora:

Obveza poslodavca vezana za ovu mjeru odnosit će se na to da će u dvostrukom vremenu od vremena korištenja potpore morati održati broj zaposlenih utvrđen na dan podnošenja Zahtjeva.

Za sva pitanja ili dodatne informacije budite slobodni javiti nam se na

bdc@bdc.hr ili broj telefona 01/203 5001.

www.bdc.hr

       Svojim iskustvom jamčimo najvišu kvalitetu usluge!