Knjiga na kotačima

O projektu

Nositelj projekta: Gradska Knjižnica i čitaonica Milivoja Cvetnića Hrvatska Kostajnica

Partneri: Grad Hrvatska Kostajnica

Trajanje projekta: 16.9.2021.-16.9.2023.

Ukupna vrijednost projekta: 2.398.987,43 HRK

Gradska knjižnica i čitaonica Milivoja Cvetnića dobila je svoj bibliobus, kotače koji knjige donose stanovnicima koji ne žive u blizini same knjižnice! Cilj projekta je raditi na razvoju kulture čitanja te uključivanju ciljanih skupina u kulturno-društvena događanja koja će se provoditi tijekom projekta:

“Projektom Knjiga na kotačima Grad Hrvatska Kostajnica te općine Majur, Donji Kukuruzari, Hrvatska Dubica uvest će novu uslugu pokretne knjižnice. Projekt je usmjeren na pripremu i provedbu participativnih aktivnosti poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija te provedbu aktivnosti podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju prema skupinama kojima je pristup knjizi umanjen.

Organizirat će se redovni književni susreti za djecu i umirovljenike, radionice za djecu s poteškoćama u čitanju i radionice informatičke pismenosti s ciljem olakšavanja pristupa čitalačkim sadržajima ciljanim skupinama. Provest će se javna kampanja sa svrhom poticanja čitanja.”

-Gradska knjižnica i čitaonica Milivoja Cvetnića