Zašto BDC

Za lokalnu samoupravu, njene ustanove i udruge, za socijalne, kulturne i druge potrebe, te za poduzetništvo, poljoprivredu te komunalnu i društvenu infrastrukturu, postoje vrlo velike mogućnosti pridobivanja bespovratnih sredstava iz ESI fondova. Često ponavljana mantra da “novaca nema” danas jednostavno ne stoji.

BDC je tvrtka koja posjeduje znanja, kompetencije i kapacitete potrebne za uspješnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz EU fondova i nacionalnih fondova, javnu nabavu, strateško planiranje i strateško komuniciranje. Naknadu za svoj rad pretežno temeljimo na uspjehu (financiranje iz dobivenih sredstava) te stoga predstavljamo vrlo mali ili nikakav trošak za svoje klijente.

Jedina smo konzultantska tvrtka koja posjeduje izravna dugogodišnja iskustva rada (vođenja) JLS na izvršnoj razini te istovremeno znanja i kompetencije za političko savjetovanje naših partnera. Naši zaposlenici svakodnevno se educiraju i prate prilike za JLS, a zahvaljujući prethodnoj dubinskoj snimci i upoznavanju s potrebama određene JLS, projekte pravovremeno i uspješno definiramo, razvijamo, prijavljujemo i provodimo, te ih isto tako uspješno komuniciramo prema javnosti. Razvili smo učinkovit sustav prikupljanja informacija koje u realnom vremenu dijelimo s našim klijentima, zahvaljujući čemu su projekti naših klijenata uvijek u konkurentnoj prednosti.

S nama svaka JLS može imati dovoljne kapacitete, a u suradnji s nama JLS  postići će uspješnost u apsorpciji ESI fondova na daleko najjeftiniji i neusporedivo učinkovitiji način negoli osnivanjem vlastite “agencije” ili građenjem vlastitih kapaciteta izravnim zapošljavanjem u upravi JLS. Osim toga, s našim stručnjacima naši partneri dobivaju i  usluge iz domene ostvarivanja svojih političkih, odnosno komunikacijskih ciljeva.